Greseli la inceputul unei Relatii

Greseli la inceputul unei Relatii

La inceput toate relatiile par perfecte. Pe parcursul relației, după un timp petrecut împreună în care cei doi parteneri se cunosc se poate face distincția corectă între ”intențiile rele” ale persoanelor din jur și comportamentul apreciat în mod corect al persoanei iubite.


Începuturile sunt cele mai frumoase, incitante și intrigante perioade de pe parcursul unei relații. Dorința mistuitoare și curiozitatea de a afla ce face partenerul propulsează atracția și fantezia direct în inima persoanelor care devin copleșite de aceste emoții și se afundă în dorințe și aspirații abstracte.



Prin intermediul promisiunilor făcute la început de relație, a focului arzător pus în suflet și a dorinței de împlinire alături de partener, se crează acea stare de ”îndrăgostire” care stârnește în oameni atitudini de acceptare a persoanei de lângă ei, indiferent dacă suma defectelor depășește seria de calități.


Pentru ca o relație să funcționeze este necesară compatibilitatea pe mai multe planuri, același mod de gândire și acționare și aceleași principii și valori după care să se orienteze. Nu este suficientă o primă impresie plăcută, o atracție fizică sporită de instinctele sexuale sau planuri privind schimbarea persoanei și transfomarea acesteia după prototipul perfecțiunii.


Aspectele înșelătoare după care se ghidează persoanele atunci când își aleg partenerul, minimalizându-le pe cele cu adevărat importante sau omițând detaliile semnificative, pot conduce spre eșecul unei relații care implică dezamăgire, timp pierdut și sentimente investite în van. Pentru ca acest lucru să fie evitat, sunt de prețuit, analizat și valorificat cîteva dintre acțiunile pe care partenerii le întreprind la primele întâlniri, astfel se pot anticipa viitoare comportamente și, desigur, se poate evita situația neplăcută de a fi înrolat într-o relație care nu aduce în niciun mod împlinire.


Cel mai des comportament toxic, întâlnit la persoanele care sunt pe punctul de a întemeia o relație este cel al creării de scuze în favoarea celuilalt. Este un fapt care este exteriorizat ca o formă de înțelegere asupra unui comportament negativ și nepotrivit într-o relație. Oamenii încearcă adesea să apere persoana iubită, dar într-o situație ca aceasta singura parte care are nevoie de apărare este cea care caută scuze. Fiind vorba de situații cu care nu s-au mai confruntat anterior, se poate considera o abatere care necesită mușamalizare atât în fața celorlalți, cât și în propriul interior.


O altă acțiune ce este caracterizată drept eroare este cea a negării impetuoase. Acest comportament se caracterizează prin respingerea oricăror sfaturi din partea celorlalți și întărirea propriilor concepții cu privire la calitățile persoanei care a stârnit acei fluturi din stomac. Ideea de a privi persoana de lângă tine ca fiind perfectă nu este una greșită, important este timpul trecut până a se instala acest sentiment de inefabilitate.


La începutul relației, este impropriu și chiar greșit ca fiecare comportament să fie considerat pozitiv și chiar dacă ies la iveală aspecte negative observate și de ceilalți să fie imediat respinse și deloc analizate. Pe parcursul relației, după un timp petrecut împreună în care cei doi parteneri se cunosc se poate face distincția corectă între ”intențiile rele” ale persoanelor din jur și comportamentul apreciat în mod corect al persoanei iubite.


Această concepție de ascundere deliberată a ceea ce este pur vizbil conduce spre o auto-înșelare a persoanei în cauză care, mai devreme sau mai târziu, va fi prinsă în propria capcană, năvălind peste ea toate defectele ignorate la început de relație.



Distribuie pe Facebook!