Credinta in reincarnare

Despre dragostea fata de Dumnezeu, aspecte filosofice, morale si spirituale ale dragostei.
iubire
Site Admin
Mesaje: 733
Membru din: 26 Mai 2008, 16:52

Mesaj de iubire » 30 Apr 2010, 19:34

Conform religiei budhiste sufletul omului se reincarneaza pana cand atinge perfectiunea ? Credeti in reincarnare? Vreau argumente pro si contra.

Vizitator

Re: Credinta in reincarnare

Mesaj de Vizitator » 08 Mai 2010, 17:06

Întrebare: „Spune Biblia ceva despre reîncarnare? Cum putem şti că aceasta este singura viaţă pe care o avem?”
Biblia nu vorbeşte nicăieri despre reîncarnare; de fapt, ea afirmă contrariul...
Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27).

john_nehotaratul
Member
Mesaje: 17
Membru din: 30 Mai 2010, 07:59

Re:

Mesaj de john_nehotaratul » 30 Mai 2010, 11:17

iubire scrie:Conform religiei budhiste sufletul omului se reincarneaza pana cand atinge perfectiunea ? Credeti in reincarnare? Vreau argumente pro si contra.
Acesta este un subiect menit sa creeze dispute si activitate pe forum :)

Eu cred ca nu exista suflet.
Simt un regret fata de aceasta concluzie a mea.
Nu pot sa accept ca ceva exista pana cand nu este dovedit.
Dovezile trebuie sa fie verificabile.

Daca cineva vine si-mi spune ca a vazut un fenomen necunoscut (de ex: near death experience) Eu prefer sa pun acel fenomen in categoria celor care inca nu au o explicatie.
Alti oameni poate ca nu se simt confortabil intr-un univers necunoscut si prefera sa explice tot chiar daca explicatiile sunt mai mult ipoteze.

Intrebare:
De ce aceasta diferenta de atitudine fata de necunoscut creaza polemici aprinse intre oameni?

Vizitator

Re: Credinta in reincarnare

Mesaj de Vizitator » 18 Iul 2010, 03:52

Biblia actuala, asa cum o stie tot pamantul, nu vorbeste de reincarnare. DAR Biblia originala, vorbea. Iisus spune acolo asa: Daca cineva iti da o palma, intoarce si obrazul celalalt, pentru ca palma pe care o primesti acum, ai dat-o tu intr-o alta viata". Cam asa suna textul original. Cel de azi, are scoasa ultima parte. Cum altfel ar putea controla Biserica enoriasii daca am sti cu totii ca iadul nu exista?

Da, cred in reincarnare. Si, paradoxal, cred ca ideea reincarnarii ne-ar putea face cu mult mai buni decat suntem azi. Dar asta-i alta poveste.

Vizitator

Re: Credinta in reincarnare

Mesaj de Vizitator » 18 Iul 2010, 03:54

cupidon scrie:Întrebare: „Spune Biblia ceva despre reîncarnare? Cum putem şti că aceasta este singura viaţă pe care o avem?”
Biblia nu vorbeşte nicăieri despre reîncarnare; de fapt, ea afirmă contrariul...
Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27).

Imi place sa merg pe logica si nu pe citate, pe vorbe ale lui x sau y. Daca ochii mei vad ceva deosebit, daca traiesc o experienta unica, caut o explicatie logica nu ridic din umeri si spun doar: popa a zis sa nu cercetez. De ce oare? As descoperi adevarul?

Vizitator

Re: Credinta in reincarnare

Mesaj de Vizitator » 01 Iun 2012, 18:47

Evanghelia după Ioan, 3,1-8

Și era un om dintre farisei, care se numea Nicodim și care era fruntaș al iudeilor. Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Rabi, știm că de la Dumnezeu ai venit învățător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.

Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască? Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. Nu te mira că ți-am zis: Trebuie să vă nașteți de sus. Vântul suflă unde voiește și tu auzi glasul lui, dar nu știi de unde vine, nici încotro se duce. Astfel este cu oricine e născut din Duhul.

Scrie răspuns